top of page

PORTFOLIO DEAR LADY FILMS

A Day With... Anders Wolhar
A Day With... Loes van Roozendaal
A Day With... Rudger Smits
TRAILER A Day With... Season 1
A Day With... Koen Overeem

Opdrachtgever: Eigen initiatief |  Soort opdracht: Film project | Jaar: 2017-heden

Dear Lady Films is een film-project dat ik begonnen ben in 2017 met Hans Terlouw. We hebben een online video-platform gecreëerd waarin Amersfoortse creatievelingen geportretteerd worden. Op deze manier willen we de kunstenaars en muzikanten die je normaal gesproken misschien niet zo snel zou tegenkomen een podium geven. Tot nu toe hebben we zeer verschillende creatievelingen gefilmd zoals muzikanten, schilders, beeldhouwers, illustrators, fotograven en zelfs een bierbrouwer! 

 

Het leuke van dit project is dat je een dag meeloopt met iemand die je normaal gesproken niet van zo dichtbij zou zien werken. Het is heel inspirerend om te zien. Zo ben ik bijvoorbeeld na het filmen van portret-schilder Frank Hoogendoorn zelf ook begonnen met schilderen met zijn tips en tricks in gedachten.

Ik ben verantwoordelijk voor het ontwerp van Dear Lady Films en de communicatie met de creatives. Ik benader de artiesten of ze interesse hebben om mee te werken en behoud daarna contact om de filmdag te realiseren. Op de filmdag verzorg ik het interview en stel ik vragen terwijl de creatives hun ding doen. 

Naderhand help ik met het editen door te zorgen dat wat er gezegd is een verhaal wordt. 

 

We krijgen veel positieve reacties op het project en hebben er zelfs de krant mee gehaald! Het is niet altijd makkelijk om de tijd te vinden om een nieuwe film te maken omdat het een tijdrovend proces is dat we naast onze baan doen. We vinden het ontzettend leuk om te doen en hopen er nog veel te kunnen maken. 

bottom of page