top of page

PORTFOLIO HUN NAMEN NIET VERGETEN

Opdrachtgever: Brayn Graphic & Marketing | Klant: Stichting Regionaal Spitwerk | Soort opdracht: Boek ontwerp | Jaar: 2018-2019

Op woensdag 24 april 2019 presenteert Stichting Regionaal Spitwerk een boek met vijftien verhalen over in de oorlog vermoorde joodse Amersfoorters en verzetsstrijders. Het boek ‘Hun namen niet vergeten’ markeert de officiële afronding van het project van de steenleggingen van de Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort. Ik werd bij Brayn door Spitwerk gevraagd om het ontwerp en de opmaak van dit boek op zich te nemen.

 

Ik heb ervoor gekozen om qua ontwerp een aantal dingen over te nemen uit de huisstijl van Herdenkingsstenen Amersfoort. Zo gebruik ik de blauwe en gouden kleur en het zelfde font voor de koppen. Het leek mij belangrijk om hiermee een vorm van herkenning te creëren. De hoofdstukken beginnen allemaal met een titelpagina met de namen in een geschreven letter en een grote foto op de rechterpagina. Hiermee wilde ik er voor zorgen dat het persoonlijker wordt. 

 

Daarnaast kreeg ik de opdracht om de namen die wij niet mogen vergeten door het hele boek te laten zien. Dit heb ik gedaan door op de meeste pagina’s een blauwe kolom te maken met daarin de namen, geschreven zoals die op de stenen in Amersfoort staan. Dit brengt een extra lading aan het verhaal. Het zorgt ervoor dat je continue bewust bent om hoeveel mensen het gaat. Achterin het boek is ook nog een overzichtelijk namenregister opgenomen. 

 

Het was voor mij een eer om dit boek te mogen ontwerpen. Het heeft een zwaar onderwerp en terwijl ik de verhalen las tijdens het invullen van het boek kreeg ik een diep respect voor de mensen die deze informatie hebben opgezocht, beschreven en weer aan het grote publiek willen laten zien. 

bottom of page