top of page

PORTFOLIO EEN FAMILIELANDGOED ONTSLUIERD

Opdrachtgever: Brayn Graphic & Marketing | Klant: Stichting Regionaal Spitwerk | Soort opdracht: Boek ontwerp | Jaar: 2017 - 2018

In 2017 kregen wij bij Brayn Graphic & Marketing een mooie opdracht binnen. Het ontwerp voor een boek over Landgoed Den Treek-Henschoten, een prachtig stuk natuur in de provincie Utrecht. Ik was direct enthousiast. Het landgoed is een plek waar ik vroeger als kind vaak te vinden was dus er zat erg veel nostalgie in. 

 

In de zomer van 2017 leverde ik mijn eerste ontwerp aan aan de redactie. Ik heb er voor gekozen om het erg klassiek te houden en het kleurgebruik van de huisstijl van het Landgoed aan te houden om die herkenbaarheid er in te laten terugkomen. 

 

Daarnaast was het belangrijkste voor mij om de foto’s er prachtig uit te laten zien. Destijds had ik nog maar voor één hoofdstuk aan content binnen maar ik wist dat fotograaf Rob Gerritsen er het hele jaar op uit zou gaan om van alle seizoenen mooie foto’s te maken. Ik heb ruimte gemaakt voor grote fotospreads, paginavullende foto’s als hoofdstuk openers en meerdere opties om tekst en foto samen te laten werken. 

 

In het afgelopen jaar druppelden de foto’s en hoofdstukken binnen en heb ik het boek in elkaar gezet. Begin november 2018 is het boek gepresenteerd en in de boekhandels terecht gekomen. De verkoop ging erg hard en na een week is er al besloten om een tweede druk te gaan doen. 

 

Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. De mooie samenwerking tussen Stichting Regionaal Spitwerk, auteur Marco Willemse, fotograaf Rob Gerritsen en Brayn Graphic & Marketing heeft geresulteerd in een prachtig boek dat op elke koffietafel in de omgeving van Den Treek-Henschoten (en daarbuiten) thuis hoort.

bottom of page